Hvilket tog er du med?

Vi er meget privilegerede – vi har fantastiske muligheder for skolegang, dygtiggørelse, job og karriere, men vi kaster os også hovedkulds ind i hamsterhjulet, som løber hurtigere og hurtigere rundt.
Det er som et lyntog med en fjern og uklar destination og bumletoget er ikke længere en mulighed.

Der er intet i vejen med et lyntog. Det giver muligheder, udfordringer, fremgang og kan være meget energigivende fordi du kommer hurtigt frem. Men – lyntoget har ikke ret mange stop undervejs. Ikke ligesom ”bumleren”, der har stop ved små hyggelige stationer. Stationer, hvor der er tid til at få set sig om, mærket atmosfæren og tid til at tage en velovervejet beslutning om hvorvidt det er tid til at hoppe på toget igen (måske bare et stop eller to).

Rigtig mange af os har i perioder af vores liv behov for at tage bumletoget for en tid. Slå bremsen lidt i. Finde ud af om retningen og destinationen på vores tog er rigtig. Og have tid til at stå af på den næste station – tage en hvil på stationshotellet – og finde ud af om vi i stedet skal tage toget i en anden retning.

Jeg kom forleden til at tænke tilbage på min ”rygsæk-rejse” til Asien da jeg var 20 år. Vi var 2 veninder på fremmed og ukendt grund. Vi havde masser af destinationer og mål – men vejen til vores destinationer blev bestemt af hvilken ”retning” – hvilken ”bumler”, der føltes rigtig for os. Vi havde aldrig fået det samme ud af turen, hvis vi havde rejst med ”lyntog”.

Jeg har taget en heftig beslutning.

Jeg vil simpelthen køre noget mere i ”bumler”. Jeg vil køre et stop eller to af gangen – tage et ophold på en lille station og i eget tempo finde ud af hvor min næste rejse skal gå hen. Og hvem ved – det kan jo godt være at en delstrækning skal foregå med ”lyntog”, men så er det fordi jeg selv bestemmer det.

Hvad kører du med? – Lyntog eller “bumler”?

Click Here to Leave a Comment Below